Gaaf boek over eten!

Al jaren lees ik graag boeken over voeding.. Om te leren, me te vergapen, verbazen, soms te ergeren, me te motiveren, maar vooral te laten inspireren. Nu heb ik weer zo’n fijn boek gevonden dat precies onderstreept hoe ik over voeding denk. Inspirerend!

Het boek is van een Vlaamsche dame die Viviane van Dijck noemt. In haar boek ‘Viv’s Vitale Keuken’ geeft ze aan dat je met 8 stappen in evenwicht kunt komen met eten. Dit zijn ze:

1. Eet volwaardig

2. Eet lokaal en van het seizoen

3. Gebruik je gezond verstand

4. Kies Bio

5. Eet vooral plantaardig

6. Kook!

7. Varieer

8. Relax!

Ik kan het niet meer met onze Viv eens zijn! Niet altijd makkelijk, omdat veel mensen vaak erg druk zijn en na hun werk bijvoorbeeld geen puf meer hebben om te koken en dan het liefst makkelijk willen. Maar bovenstaande stappen hoeven echt niet moeilijk te zijn. Je moet er even in komen misschien, maar dan lukt het zeker. En wat ook zeker is: je zult je veel lichter (zowel lichamelijk als geestelijk), gezonder en meer in balans voelen.

Het doen waard, toch? (ik houd niet van ‘proberen’ :-))

Verder is het mooi vorm gegeven boek, met lekkere recepten (bijvoorbeeld met voedsel dat de vetverbranding stimuleert, krachtvoer en sexy granen), mooie quotes en prachtige foto’s. De producten die beschreven worden, zullen niet allemaal voor iedereen bekend zijn, maar ze biedt ook bekendere alternatieven. En het kan ook heel leuk zijn eens op zoek te gaan naar nieuwe producten en daarmee te koken; avontuur! 😉

Ze heeft ook een gave website: www.vivianevandijck.com, met veel informatie, nog meer recepten en mooie foto’s en een agenda met door haar gegeven workshops. Ik zou zeggen: laat je ook inspireren!