Voedingsadvies

Persoonlijk voedingsadvies op maat

Je bent (al jaren) aan het worstelen met je voeding. Je doet je best om genoeg te eten, maar het lukt maar niet om aan te komen. Of misschien eet je heel gezond (tenminste dat lijkt zo), maar lukt afvallen juist niet.

Je ziet door de bomen het bos niet meer. Iedereen praat over eten, maar iedereen vindt er weer wat anders van. Zijn koolhydraten nou de vijand of niet? En hoe zit het met die glutenvrij-hype? Welke vetten zijn wel goed en welke niet? Zijn vitaminepillen goed voor je of onzin? Is suiker echt verslavend en stevia goed? Je weet al wel dat je gezonder zou willen eten, maar hoe? Je weet niet meer wat waar is en wat niet.

Ik help je je eetpatroon weer op orde te krijgen en leg je uit waarom bepaalde voeding wel of niet gezond voor je is. Je hoeft bij mij niet alleen nog maar naar de natuurwinkel en bioslager, ook niet aan de lightproducten (liever niet zelfs), het wordt niet duurder dan je financieel aan kunt en aan calorieën/punten/grammen tellen en diëten doe ik niet. Wel aan echt kennis over voeding. Puur. En zelf.

Ik geloof in pure voeding

Dat betekent voeding in plaats van vulling. Voeding die je overgrootmoeder nog zou herkennen is doorgaans puur. Biologisch, lokaal en van het seizoen is helemaal mooi. Lees ook etiketten: als je de ingrediënten niet kunt uitspreken, zijn ze waarschijnlijk kunstmatig en niet gezond. Als er suiker bij de eerste 5 ingrediënten staat, zit er zeker veel van in. Verder is het belangrijk om te variëren. Maar vooral: geniet en ontspan terwijl je eet.

Voeding en psychologie

Herken je je in de bij psychologische hulp genoemde klachten met betrekking tot eten? Eet- en gewichtsproblemen kunnen soms zo uit de hand lopen dat je een eetstoornis ontwikkelt.

Als je een eetstoornis hebt is voedingsadvies als aanvulling op psychologische hulp erg fijn en zinvol. Naast het werken aan de oorzaak van het probleem, help ik je met voedingsadvies ook om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

Over- of ondergewicht

Uiteraard hoef je voor voedingsadvies niet per se een eetstoornis te hebben. Je kunt moeite hebben om aan te komen bij ondergewicht. Of juist om af te vallen bij overgewicht. Als voedingsadviseur kan ik je hierbij ondersteunen. Met een op maat gemaakt voedingsadvies help ik je om je doel te bereiken.