Werkwijze/kosten

Intakegesprek

We beginnen met een intakegesprek om te bespreken wie je bent, waar je last van hebt, waar je aan wilt werken en hoe we dat kunnen gaan doen. De kosten hiervoor zijn € 75,- en het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

PSYCHOLOGISCHE HULP

Omdat ik veel aanvragen krijg, meer dan ik kan behandelen vaak, kan het zo zijn dat ik je niet meteen zal kunnen helpen. Wel krijg je snel een reactie op je aanvraag natuurlijk. Verder zijn onderstaande zaken erg belangrijk voor een goede behandeling.

Ik ga graag samen met je aan de slag als je:

 • 21 jaar of ouder bent
 • op zoek bent naar kennis over eetstoornissen, de oorzaken achter die van jou, manieren om er anders mee om te gaan en je lichamelijke en geestelijke gezondheid
 • niet gaat voor de ‘quick fix’ en klaar bent voor een grondige aanpak
 • begrijpt dat iedereen anders is en je samen op zoek wilt naar de meest passende aanpak voor jouw unieke situatie
 • gemotiveerd bent, zelfstandig aan de slag gaat en niet verwacht dat ik alles voor je zal ‘oplossen’
 • bereid bent tijd, geld en moeite te investeren in je gezondheid, welzijn en rust in je hoofd
 • helemaal voor jezelf komt, niet gestuurd door vader/moeder/partner/huisarts

Je krijgt:

 • inzicht over de werking van je eetstoornis, lichaam, geest, gedrag, gevoelens en gedachten, oorzaken en gevolgen en manieren om het anders te doen
 • kennis over welke voeding en voedingsstoffen belangrijk voor je zijn
 • hulp en coaching bij het veranderen van je gedrags-, gedachten- en voedingspatroon
 • ondanks dat het moeilijk is, ook wat luchtigheid en humor erbij

En vooral: ik luister naar je, neem tijd en aandacht voor je en je klachten serieus.

Mijn bijdrage: 75 minuten (45 minuten consult en 30 minuten uitwerk- en voorbereidingstijd), 16 jaar kennis en ervaring en een ongedwongen sfeer in een prettige ruimte.

Jouw bijdrage: € 95,- per keer (inclusief consult, uitwerking, opdracht en voorbereiding van volgend consult) en bereidheid en motivatie om te werken aan je situatie.

Wil je graag in de avonduren komen? Dat kan ook. Hiervoor geldt wel een avondtarief van € 115,-.

De therapieën worden (via NFG of RBCZ ) vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je ziektekostenverzekering. Dit hangt af van je polis. Bij een aantal verzekeraars valt met name de wandeltherapie onder alternatieve behandelwijzen. Vraag je verzekeraar om meer informatie.

SKYPE/FACETIME

Mocht je ver weg wonen, dan zijn gesprekken via Skype of FaceTime ook mogelijk. Bij voorkeur afgewisseld met consulten in de praktijk.

WIJZE VAN BETALING

Na het consult mail ik je een factuur, deze kun je via internetbankieren voldoen. Voor de verzekering heb je de AGB-codes nodig die vermeld staan op de factuur. Ze staan ook bij contact.

CONTRACTVRIJE PSYCHOLOOG

Ik werk als contractvrije psycholoog, ik heb ervoor gekozen geen contracten met verzekeraars af te sluiten. Je verzekeraar kan je vertellen voor welk bedrag en hoeveel keer per jaar je de therapie vergoed krijgt.